700.000 kr. til fem projekter i landområderne

Efter en pause på et år har LAG’en nu fuld gang i uddelingen af EU-midler til landdistrikterne igen. LAG Slagelse (tidligere Landudvikling Slagelse) havde første frist for ansøgninger om EU-midler den 30. maj, og selvom der kun var ganske kort tid at søge i, var der stor interesse for at få del i de mange penge, der skulle deles ud til udviklingsprojekter. Bestyrelsen for LAG Slagelse holdt møde onsdag aften og besluttede at hjælpe fem projekter på vej: fire erhvervsprojekter og et almennyttigt projekt til en samlet sum af 702.147 kr.:

  • Klarskov frugt – Mosteri og Frugtværksted. Udstyr til produktion af æblemost.
  • Havrebjerg Vingård. Opstart af vineri og udstyr til produktion af vin.
  • Sørbymagle pyloner. Pyloner uden for Sørbymagle, der skal synliggøre foreningers og erhvervslivets aktiviteter og tilbud.
  • Café Vossie. Cafévogn (og ekstra vogn til udkørsel) på lystbådehavnen i Korsør.
  • Flagskib i Bisserup. Legeplads i form af bl.a. et flagskib og en oplevelsessti ved vandet i Bisserup.

Ansøgningerne sendes nu videre til det nationale LAG-sekretariat i Plan- og Landdistriktsstyrelsen, som foreningen LAG Slagelse hører under. Herfra sker der en endelig godkendelse af ansøgningerne.

Formand for LAG Slagelse, Niels Jørgensen, fortæller: ”Vi er helt overvældet over at se så mange gode ansøgninger her fra start af. Især har der denne gang været mange erhvervsansøgninger, men vi har jo også sat særlig fokus på støtte til iværksætteri i vores nye strategi”.

Ansøgningsfrister

Næste ansøgningsfrist for LAG/EU-midler er den 31. august, hvor der er 325.000 kr. tilbage af årets pulje til uddeling. Man kan søge om op til 50% af projektudgifterne, og man skal have et budget på min. 100.000 kr. LAG’en giver EU-penge til både erhvervsprojekter, der skaber vækst og arbejdspladser, og almennyttige projekter, der gør det attraktivt at bo på landet (dvs. uden for Slagelse by).

Hvis man har en idé til et almennyttigt udviklingsprojekt, kan man også søge KVIK-puljen, hvor man kan få op til 50.000 kr. til sit projekt. Her er der løbende frist.

På billedet:

Steen og Mia Gregersen fra Klarskov Frugt er blandt dem, som bestyrelsen har besluttet at støtte. De har en æbleplantage og har indtil nu solgt æbler på markeder og i mindre butikker. De har også forsøgt sig med at lave æblemost, og det er gået så godt, at de nu gerne vil opstarte et egentligt æblemosteri. De har søgt om penge til bl.a. en etiketmaskine og en vaske- og pressemaskine.